maandag 16 juli 2012

Kwaad op de wereld!

Hallo lieve lezers,

De afgelopen week ben ik van de ene verontwaardiging in de andere gevallen, met hier en daar een lichtpuntje. In de blogberichten van afgelopen maand schreef ik al een aantal keren over de veranderingen in de wereld en mijn optiek daarop. Ik heb me de afgelopen weken suf gevoerd aan alternatieve nieuwsinformatie, wat me enerzijds verhelderd en anderzijds emotioneel begint uit te putten. Vandaar dat ik heb besloten om dit keer (voorlopig) voor het laatst erover te schrijven, in de hoop dat ik hiermee meer mensen kan wakker schudden. Het einde is vredig, maar wat ik nu allemaal ga beweren is heftig. Je hoeft me niet te geloven, maar ik hoop dat je inziet dat er veel waarheid in zit. Je bent dus gewaarschuwd. Zoals ik al eerder zei, geloof ik niet alles wat ik tot me neem en geef hier een gefilterd overzicht. Filter het verder maar voor jezelf...
Emotioneel afgebrand
Doodmoe ben ik..en kwaad, ontzettend kwaad...vandaag was het teveel en rolden tranen van woede over mijn wangen, mijn tanden op elkaar geklemd. We gaan een heftige tijd tegemoet en bijna niemand die het wil inzien. We hebben het gewoon laten gebeuren en lijdzaam toegekeken. We zijn zelf ook schuldig, maar aangezien de gemiddelde mens zoals jij en ik weinig macht kan uitoefenen, laten we het ook maar lekker lopen. We worden belogen en bedrogen en worden gebruikt als marionetten van onze eigen zelfzuchtigheid. Ja ik zeg het echt...zelfzuchtigheid!


Sorry als ik provoceer, maar misschien dat je dan 'n keer luistert. We hebben ons door de jaren heen wijs laten maken dat we meer nodig hadden. Meer van alles...en daar trapten we met z'n allen klakkeloos in. Meer geld, een eigen huis, 2 auto's, 'n arsenaal aan elektrische apparaten en vooral nieuwe technologieën. Als je computer of telefoon (technisch) te oud is, moet ie de deur uit...nieuwe kopen. Weg die oude tv die het al 15 jaar prima doet, want we moeten op een scherm kijken dat zo plat als een dubbeltje is en amper 5 jaar meegaat. De consumptiemaatschappij heeft ons helemaal in zijn macht, we gaan er zelfs (diep) voor in de schulden. En dan jammeren dat je niet met je geld uitkomt, je schulden amper kunt betalen en dat je zoveel moet werken...als je tenminste nog werk hebt!

Hier werken we met z'n allen wellustig aan mee!
Ik heb nu een simpele nokia mobiel, die inmiddels 2 jaar oud is en heb nog 2 oude toestellen liggen. Die ga ik gebruiken totdat ze echt uit elkaar vallen. Ook mijn laptop is afgelopen maand 3 jaar geworden, ik hoop dat ie nog eens 3 jaar meegaat. Iemand die me uitlacht met mijn "oudjes" krijgt van mij een gemeende glimlach terug, wetende dat ik géén slaaf ben van het consumentisme. Ik zie mensen om me heen met hun hele wezen in een mobieltje met touchscreen gezogen, chattend op facebook op het terras, spelletjes spelend en vrienden om hen heen negerend. We vervreemden van elkaar en zien niet meer wat er werkelijk om ons heen gebeurd en dat is nou juist de bedoeling. We moeten koest gehouden worden en in rijtjes lopen. Mijn God (of Boeddha, Allah of wie dan ook) wat verlang ik vaak terug naar de tijd met 6 tv-zenders, alleen vaste telefoon en gezelschapsspellen, warme chocomel en speculaas!

"Gezellig" met z'n allen op ons mobieltje
Dara verloor 2 weken geleden zijn "gewone" mobieltje en was helemaal enthousiast over een nieuw low budget "aanraakgeval". De samsung Galaxy Y s6102. "Dus nou is het gedaan met converseren", zei ik sarcastisch...maar ik meende het wel. Ondanks dat laat ik hem zijn eigen keuzes maken. Inmiddels hakt hij 2 uur per dag groente en fruit doormidden met een samoerai-zwaard, op zijn touchscreen...hmmm. Soms haat ik het om gelijk te krijgen!

"Echte" communicatie eindigt hier!
Supermarkten liggen vol met producten waar we soms niet eens van weten wat ze met ons lichaam doen, we geloven domweg wat de verpakking ons voorhoudt. We willen het hele jaar door seizoensproducten met klasse A kwaliteit, zonder ons af te vragen wat het met onze wereld doet. Groentes van eigen bodem worden niet meer gewaardeerd en zelfs die worden niet eens meer in aarde gekweekt maar in milieuvervuilende steenwol of dergelijke belastende materialen. Met wee denk ik terug aan de volkstuintjes langs de maas waar op het laatst nog alleen de Venlose Turken gebruik van maakten. Zelfs deze mensen gaven het helaas uiteindelijk op, onder druk van de bestemmingsplannen. We voeden ons nu met geïndustrialiseerde rotzooi met "toegevoegde vitaminen" (lariekoek) die ons door de grote corporaties bijna letterlijk de strot doorgeduwd wordt...lekker gezond! En ons maar afvragen waarom we diabetes, obesitas en chronische mineralen en vitaminetekorten oplopen.

Moestuinen...vergane glorie?!
Hopelijk gaan we in de zéér nabije toekomst, net als in de jaren 80 (om precies te zijn 21 november 1981) massaal de straat op gaat om te laten horen dat we het beu zijn om slaafje te spelen. Toen waren de mensen het beu en vochten tegen de plaatsing van kruisraketten...met 400.000 man sterk...al kwamen die raketten er toch. Dat bewijst maar weer al te goed hoe er naar ons als volk geluisterd word. Politiek is een poppenkast...we mogen een keer per zoveel jaar (bij de zoveelste val van een kabinet wat vaker) naar de stembus om een digitaal kruisje te zetten, in de hoop dat er iets verandert. Is je nou nog niet opgevallen dat het geen hol uitmaakt wat je kiest? Zo gauw een nieuwe regering gevormd is volgen ze hun eigen agenda en die komt in de verste verte niet overeen met wat "WIJ" willen, dus geef die illusie nou maar op. De centrale banken (met name de federal reserve bank in de V.S.) en corporaties (megabedrijven) zijn de baas, zij beslissen achter de schermen wat er gebeurd.

Toen wisten we nog wat demonstreren was
De burgers worden geacht netjes belasting te betalen, waarna de corrupte banken uitgekocht moeten worden van diezelfde centen. Laat me even kort herhalen hoe het werkt, op basis van het Amerikaanse monetaire stelsel. Het maakt intussen toch weinig verschil, want de Amerikanen hebben inmiddels zo'n grote invloed dat wij er al lang in meegaan, of we willen of niet. Oké...de federal reserve (en bij ons de Europese centrale bank) is in feite niet van de staat, maar in handen van grote bankiers, met hun snode plannen, die inmiddels door het opheffen van de goudstandaard zoveel geld in de economieën hebben gepompt dat we onvermijdelijk op een desastreus scenario afstevenen.

Geld in het huidige monetaire systeem = lucht!

Dit stelletje stinkend rijke "legale" maffiosi, waaronder de Rockefellers en de Rothschilds, heeft op slinkse wijze een soort alleenrecht verkregen op het drukken van geld, wat voor 1913 alleen door de staat gedaan kon worden. Vanaf 1913, het ontstaan van de "federal reserve bank" werden enorme hoeveelheden dollars bijgedrukt, welke in eerste instantie door echte waarde in de vorm van goud (zoals het hoort) gedekt diende te worden. Het gedrukte geld wordt ook door deze kopstukken zelf eerst uitgegeven, vandaar dat hun eigen vermogen alleen maar groeit, en daarmee hun macht. Met het afschaffen van de goudstandaard (1925-1931), was het hek van de dam en werd er bij elke (ook weer door diezelfde bank veroorzaakte) crisis enorm veel geld bijgedrukt. Inmiddels heeft de dollar vanaf 1913 zoveel waardevermindering ondergaan dat hij in verhouding nog maar 1 dollarcent (!) waard is. Dit wordt met opzet gedaan om zo uiteindelijk een wereldmachtspositie te bevorderen, genaamd de "New World Order", en nogmaals...je hoeft dit niet te geloven. Maar...laat me het even heel simpel uitleggen;

Rockefeller & Rothschild, de stichters van het monetaire "kwaad"
Stel jij krijgt het recht om als enige geld te drukken in je kelder thuis. Je drukt een paar miljoen en koopt alles wat je maar wilt hebben. Dit bevordert de economie, je koopt immers producten...en dit creëert werkgelegenheid. Hierdoor komt geld in omloop wat opnieuw wordt uitgegeven. Je drukt bij, koopt opnieuw alles wat je wilt en leent je geld uit tegen een bepaald rentepercentage. Daar krijg je dus weer geld voor terug...wat je zelf gedrukt hebt! Maar dat geld is er in werkelijkheid niet, want er stond niks tegenover...slechts papier en inkt. Dus die schuld wordt alleen groter en kan feitelijk nooit echt terugbetaald worden, simpelweg omdat het er niet echt is, er is geen "backup".

Wij blijven drukken, terwijl jij armer wordt!
Laten we nou zeggen dat vervolgens meer mensen zo'n machine krijgen. Ze beginnen flink te drukken en uit te geven, stimuleren wederom de economie, iedereen vaart er (nog) wel bij. Inmiddels is er wat inflatie...maar daar kraait geen haan naar, ze krijgen immers wat ze willen en gaan er allemaal op vooruit. Nou krijgt van de een op andere dag iedereen in de buurt zo'n geldmachine...wat gebeurt er vervolgens? Natuurlijk gaat iedereen zich enorm te buiten aan shoppen...toch? Auto's, huizen, computers, jachten...wat je maar wilt hebben. Door de toegenomen vraag stijgen de prijzen explosief, op school leerden we immers; toename vraag = prijsstijging. Uiteindelijk zal het geld niks meer waard zijn en compleet zijn waarde verliezen. Het is nu nog enkel papier met inkt...kun je het nog volgen?

Straks wordt ons geld kinderspeelgoed!
Dat is nou precies wat er op dit moment aan de hand is. Het geld is in feite al zo goed als niks meer waard, maar wordt kunstmatig in leven gehouden. Ze houden ons een mooi plaatje voor. Stel je gaat naar een restaurant en ziet een bord eten voorbij komen dat er geweldig lekker uitziet. Je bestelt hetzelfde. Na 20 minuten komt de ober en zet het voor je neus...smakelijk eten. Je wilt een hap nemen en...bah, het is niet echt...het is van plastic. Je bent woedend en roept de ober...toch? Dat is er nu precies aan de hand met ons geld. Het is eigenlijk al niks meer waard. Gebaseerd op lucht...nep, monopoly geld. Intussen zijn de grote magnaten wel ontzettend rijk geworden, dankzij onze consumptiezucht. De biljoenen dollars die ze inmiddels hebben vergaard zijn dan wel niks meer waard, maar daar is het ook niet om te doen. Ze hebben een overvloed aan eigendommen en de macht over alles en iedereen. Ze bekokstoven een langzame ondergang van het huidige geldsysteem. Dat er een totale instorting van ons monetaire systeem komt is wat mij betreft zeker, de vraag is alleen nog wanneer.

Wanneer stort het kaartenhuis in?
Als het proces van geld drukken in handen van de overheid zou zijn gebleven, was er niks aan de hand geweest. Deze baseert de totale omloop van geld namelijk op goudwaarde, waardoor er ook geen inflatie is en het geld zichzelf reguleert. Als er meer handel is en daarmee meer "echte welvaart", wordt er gewoon meer goud tegenover gezet. De welvaart die wij nu kennen is nep...er is niks anders dan lucht. Nu lenen overheden geld van de centrale banken, terwijl zij juist degenen zouden moeten zijn die het geld drukken. Het geleende geld moet weer terugbetaald worden, maar door het monetaire systeem komen er alleen schulden bij, elke keer weer. De monetaire banken creëren met een druk op de knop nieuw geld. Ze drukken het niet eens, want het merendeel van geld in omloop is maar een cijfer in een computer.  overheden worden daardoor aangestuurd door de machtshebbers en die vertellen wat er moet gebeuren, uitgeven aan oorlog voeren en dan...nog meer lenen!

Bron van alle ellende...Federal Reserve Bank
Oké nu zijn er 2 mogelijkheden. Je zegt; "die is echt helemaal van de ratten besnuffeld, gekke doemdenker!" of je ogen gaan nu langzaam open en je denkt "goh, hij zou wel eens gelijk kunnen hebben". Mocht je het 2e denken, dan vraag je jezelf waarschijnlijk af; "wat kan ik er aan doen"? Daar kom ik zo op terug, eerst nog even een stapje verder. Is er nog meer? Ach...je wilt het misschien niet eens weten. Wel? Lees dan nog even verder.

Van de ratten besnuffeld!?
Hoever gaat die macht? Zoals je weet zijn de Amerikanen nummer een in het voeren van oorlog...beweren ze zelf. Dan zeg je misschien; "Maar ze hebben veel oorlogen verloren...zoals de Vietnam-oorlog". Dan zeg ik; Met opzet gedaan! Allereerst zijn diezelfde magnaten verwikkeld in wat samenzweringswetenschappers noemen "de oorlogsmachine". De Amerikaanse overheid besteedt biljoenen dollars belastinggeld (opgehoest door haar eigen burgers) aan het defensiebudget. Die wapens (van pistolen tot gevechtsvliegtuigen en van kruisraketten tot chemische wapens) worden aangekocht van bedrijven die eigendom zijn van...juist, weer diezelfde misdadigers! Chemische oorlogsvoering neemt steeds grotere vormen aan, waardoor complete landen uiteindelijk voor miljoenen jaren verontreinigd zijn en nageslacht misvormt ter wereld komt. Dit gebeurde in Vietnam al met het sproeien van miljoenen liters "orange agent", (geleverd door zaden- en chemiecorporatie Monsanto) een dioxine bevattend ontbladeringsmiddel. Ook eigen soldaten werden hiermee besmet...maar ach...je moet wat opofferen voor het goede doel! Ben je nu verontwaardigd? Dan heb ik nog meer...

Bedankt, agent orange! Geleverd door Monsanto...
Hoe langer een oorlog duurt, des te meer wapens, des te meer inkomsten voor onze legale criminelen. En als er geen oorlog is...maken we er toch een! Het is nog beter als je oorlog voert in landen die olie hebben, kun je daar ook nog wat geld aan verdienen. Waarom dacht je dat de olieprijs in dollars is wereldwijd? Ooit waren de sjeiks van plan om hun olie in Euro's te verhandelen omdat de Euro stabieler was, maar daar waren de Ami's als de kippen bij. "Die olie is van ons, je kunt hem voor dollars verkopen tegen de prijs die wij je zeggen en daar mee af...zo niet, dan gaan we opnieuw oorlogje spelen"!
Oorlog = Geld , Liefde = Gratis!

We worden bang gemaakt door de media. Moslims zijn terroristen! Zo gauw als je iemand met een baard, tulband of een moslimhoedje ziet...is het gevaar dichtbij. De koran is een duivels boek...onzin! Oké, Saddam Hussein en Osama Bin Laden waren geen lieverdjes...maar het zijn de nieuwscorporaties die er overal een schepje bovenop doen en ons laten zien wat we behoren te zien in de ogen van de machtshebbers. Het nieuws dat wij zien is in scene gezet, opgeblazen en ondertussen spelen de Amerikanen een spelletje risk met de wereld.

Amerikanen spelen risk, maar dan in 't echt
Nu ze hun poppetjes langzaam op Syrië zetten, zou je eigenlijk door moeten hebben waar ze mee bezig zijn. Irak is al binnen, Israël is bondgenoot en met wapens bevoorraad...nog ff Syrië bezetten en dan hebben ze Iran, met waarschijnlijk dé grootste olievoorraad op dit moment, ook nog in handen. Zo is de cirkel weer rond en hebben we uiteindelijk meer van de Amerikanen te vrezen dan van welk volk of welke wrede dictator ooit. Als je even door het "echte" nieuws heen prikt gaat er een wereld voor je open...die je misschien in eerste instantie niet wil zien. In dat opzicht was zelfs Hitler een kleuter...als je nagaat hoeveel levens het Amerikaanse oorlogsapparaat inmiddels (direct en indirect) op zijn naam heeft...sorry dat ik het zeg!

Worden we hier dan toch langzaam naartoe geleid
De muziek-, tv- en filmindustrie is met hetzelfde doel in het leven geroepen. Het manipuleren van ons wereldbeeld en creëren van geweld gericht op elkaar en niet op hogere machten. Het afleiden van onze inzichten in het werkelijke schouwspel van de wereld. Voed je met onzin pulp (toonaangevende nieuwsmedia), verdoe je tijd aan computerspelletjes en prop je vol met voedsel dat slecht voor en bevecht daarna je ziektes met chemische troep van de farmaceutische industrie...dat is het huidige motto, we zien het alleen niet. De Amerikaanse overheid wil zelfs een wet laten passeren waarbij kinderen verplicht moeten worden ingeënt...kunnen ze ons legaal als chemische proefkonijnen gebruiken en vergiftigen!


Acteurs en artiesten verkopen zichzelf in ruil voor roem en rijkdom, zich niet realiserende dat ze hun eigen lot hebben bezegeld. Wurgcontracten die hen tot slaven maken van de film- en muziekindustrie. Zodra ze ongewenst gedrag vertonen, worden ze met (in beginsel) zachte dwang terug in het gareel gebracht. Ze krijgen toch waar ze om vroegen? Diegenen die eruit willen stappen worden met behulp van de media zwart gemaakt. Denk erom; kranten, het nieuws en vooral de roddelpers kunnen je maken, maar ook breken. Waarom denk je dat er zoveel artiesten uiteindelijk aan drugs en/of drank verslaafd raken en in psychische wrakken veranderen? Om er maar een paar op te noemen; Mariah Carey, Britney Spears, Whitney Houston, Michael Jackson, etc.

Slachtoffers van de muziekindustrie?!
Over de laatste 2 doen geruchten de ronde dat hun geïnsinueerde dood niet werkelijk zo zou hebben plaatsgevonden. Was Michael Jackson echt een kinder-aanrander? Oké, hij was 'n vreemde vogel...maar zo gevormd door diezelfde muziekindustrie. Geen jeugd, geen privacy...ik geloof dat de muziekindustrie (met wederom dezelfde machtshebbers aan top) medeverantwoordelijk is, direct of indirect, voor de dood en/of ondergang van vele sterren. Hier onder een kort filmpje waar Michael Jackson zich uit over de muziekindustrie;


Charlie Sheen sprak zich openlijk uit tegen de president van de V.S. over "9-11" en het feit dat hij niet geloofde in een moslimaanslag, maar eerder in een samenzwering. Kort daarop werd hij door de pers compleet afgebroken, met name over zijn drugsgebruik, wat hij overigens toegaf. Hij weet zijn cocaïnegebruik gedeeltelijk aan de filmindustrie, die drugsgebruik volgens hem aanmoedigt. Vervolgens kreeg hij geen filmaanbiedingen meer en werd zijn contract in de (goed bekeken) tv-serie "two and a half men". Zo veranderde hij in extreem korte tijd van best betaalde acteur ter wereld in werkloze drugsgebruiker! Samenzwering of eigen schuld? Op internet wordt gesproken over "illuminati", een machtige elite die de drijfkracht schijnt te zijn achter al deze manipulatieve werkelijkheden die bewust aan ons worden opgedrongen. Je kunt het geloven of niet...of zoals ik...gedeeltelijk. Onderzoek het maar eens voor jezelf.  Hieronder een filmpje (helaas niet ondertiteld) over Charlie Sheen, of lees hier verder op zijn wiki-page. Voor meer informatie over het geheim genootschap, "Illuminati", klik hier.


Als de agenda van de machtshebbers loopt zoals ze het willen, zullen we binnenkort de "echte waarheid" ervaren. Nu al kan elke doorsnee Nederlander (en ieder wereldburger) de pijn in zijn portemonnee voelen, wat alleen maar erger zal worden. Pensioenenfondsen en spaargeld zijn dan niks meer waard. Armoede neemt explosief toe. Mensen raken hun huis kwijt en de elite koopt alles voor een prikkie op, totdat ze haast alles in handen hebben. Mensen worden kwaad...woedend...en zichzelf zullen verliezen in vurige razernij. De wereld zoals wij die kennen stort in. En dat is de bedoeling...dan kan de totale macht over de wereld worden overgenomen door een handje vol "supercriminelen", want dat zijn het! Hun uiteindelijke doel is de mensheid tot slaaf maken. Gedeeltelijk is dat al zo en als we terug in de geschiedenis kijken (die overigens ook niet geheel naar waarheid is opgeschreven) zagen we dat het min of meer al eens zo was.


Tenzij we laten zien dat we het beu zijn, kunnen we hier nog iets aan veranderen, voordat het te laat is...maar momenteel denk ik dat mensen nog niet kwaad genoeg zijn. Tot die tijd kan ik alleen maar hopen dat het goede overwint en het doek voortijdig valt voor de machtselite. Gerald Celente is een voorbeeld van iemand die mensen die willen luisteren, helder kan uitleggen wat er momenteel aan de hand is. Hij was van 1973-79 secretaris van de New Yorkse senaat en specialist in regeringsaffaires. Hij zag toen al wat er aan de hand was. Hij noemde het zijn meest afschuwelijke baan ooit. Hij is nu trendvoorspeller en licht het volk in over hoezeer ze door regeringsleiders en machthebbers voor de gek worden gehouden. Hij maakt zich vaak enorm kwaad over het de elite die misbruik maakt en de wetten naar haar hand stelt, zodat ze ongestraft oorlog kunnen voeren en complete naties ten gronde proberen te richten in hun machtsspelletjes. Hij is in geheel tegen politici omdat ze volgens hem allemaal dezelfde weg volgen...de weg naar geld en macht. Als je enigszins Engels kunt verstaan moet je het onderstaande nieuwsfilmpje echt eens bekijken. Het duurt 22 minuten, maar geeft je inzicht in wat er momenteel speelt in onze wereld. Kijk hier ook maar eens op zijn wiki-page


Ik ben moe...moe van het neerschrijven van zaken die tegen mijn principes ingaan, maar niet zomaar uit mijn geheugen gewist kunnen worden. Daarom schrijf ik er ook over. Al zou er maar 10% waar zijn van wat ik hier schrijf, dan is het nog genoeg...genoeg om kwaad over te zijn. Ik hoop zelfs dat ik (samen met alle andere samenzweringsgelovigen) het bij het verkeerde eind heb, dan mogen jullie zelfs zeggen; "Zie je nou wel Leon, je was gewoon paranoia!"


Mijn frustratie heeft inmiddels plaats gemaakt voor rust. Rust die ik gelukkig kan vinden dankzij Boeddhisme en mijn dagelijkse meditatie, al gaat ook dat door mijn onrustige gedachten momenteel wat moeizamer. Als ik in Nederland zou zijn, was ik misschien al maf geworden. Vandaar dat ik blij ben dat ik in Cambodja ben. De corruptie alhier, waar ik eerder over schreef valt in het niet bij de misdaden tegen de mensheid die momenteel in gang zijn. Kunnen we er überhaupt iets tegen ondernemen als "klootjesvolk"?

Rust in je hoofd is als een strak wateroppervlak
Natuurlijk! Er zijn een aantal dingen die we als volk kunnen doen. Allereerst zijn de mensen met een hypotheek met veel overwaarde enorm benadeeld. Volg de tips van www.stopdebanken.nl , want je kunt nog wél iets doen. Ook voor je andere bankzaken, neem er een kijkje. Als je nog geen huis heb gekocht, doe dat dan ook niet! Ga consuminderen...het klinkt allemaal drastisch, maar je doet jezelf (je portemonnee) en het milieu er een plezier mee. Als je iets koopt, koop dan producten met een hoge kwaliteit...duurzame spullen, ook je kleren...en heb je nou echt 25 broeken en 50 shirts nodig? Koop regionale producten en minder geïmporteerd spul. Vraag er in de supermarkt naar als ze het niet hebben. Als er maar genoeg mensen vragen, zal de consument het uiteindelijk krijgen. Blijf met je vingers van (oké, jouw eigen keuze) gefabriceerd voedsel, koop pure voeding...ja ik weet dat die roze koeken lekker zijn, maar toch!
Weiger om elk jaar een nieuw toestel te nemen bij je mobiele abo (neem een sim-only abonnement)...heb je écht die nieuwste nodig? Breng eens wat quality-time door met je gezin, familie of vrienden en ga naar het bos of speel lekker ouderwetse gezelschapsspellen. Zet die tv eens 'n keer uit Laat je niet beduvelen door het gangbare nieuws, kijk eens naar het alternatieve nieuws en geloof alleen wat jij wilt geloven. Leg die iPhone eens aan de kant, flikker hem voor mijn part uit het raam en praat eens met "echte" mensen. Check je facebook eens 'n dag niet, je gaat er echt niet dood aan! Geniet van de kleine dingen die we allemaal uit het oog zijn verloren. Een struik met bloemen, de zonsondergang, spelende kinderen, een picknick in de natuur (wel je rommel opruimen!) of ga helpen in het bejaardenhuis.

Breng wat van de ouderwetse gezelligheid terug!

Zo zie ik ze het liefst!
En als er dan een oproep is om te demonstreren tegen de gevestigde orde (banken, regeringen, pensioenen, etc.)...ga dan eens voor die ene keer in je leven. Verzin geen smoesjes; "ik moet naar de tandarts", "ik heb een verjaardag", of "dan mis ik goede tijden, slechte tijden". Wat is nou belangrijker, je leven of een domme opgedrongen activiteit of routineverslaving? Als je geen van deze suggesties kunt uitvoeren, dan ben je al een slaaf van je eigen gewoonten en klaar voor de ondergang!

Ga de straat op, met z'n allen!
Ook met de realisatie van bovenstaande inzichten probeer ik nog steeds het beste uit het leven te halen en een goed mens te zijn. Ik preek geen geloof, maar de Boeddhistische levensfilosofie is een goed alternatief gebleken voor mijn groeiende ongerustheid over de toekomst. Met het lezen van Boeddhistische literatuur kom ik weer tot rust, na mezelf geconfronteerd te hebben met bovenstaand gedachtegoed. Ik dompel mezelf onder in concentratie en laat alles komen en gaan. Hoe meer ik er over nadenk, des te meer ik word aangetrokken door leven in eenvoud. Ik heb geen zin meer in dingen moeten hebben of bezitten. Als je alleen maar meer wilt, is het nooit genoeg. Ik wil alleen maar minder...dat geeft me rust. De komende 2 weken zijn er examens wat betekent; minder uren werk (de helft minder), dus minder geld...en het doet me niks!

en meer genieten

Afgelopen week had ik met mijn kleinste klas (2 leerlingen) afgesproken om naar de pagode (Boeddhistische tempel) te gaan gedurende de les. Een van de 2 leerlingen is namelijk een monnik, genaamd Phoeun. Hij vond het een goed idee en zo gezegd zo gedaan. Ik zou op mijn brommer met de andere student (Sokhem) naar de tempel gaan en dan zouden we daar spreekvaardigheid oefenen. De situatie wilde dat die middag de regen met bakken uit de hemel viel. Na een half uur wachten gaf ik de hoop op de komst van Sokhem op en reed door de regen (met poncho) naar "Wat Choeung Eck". Onderweg pikte ik nog een doos noodles-soepjes op om cadeau te doen en banjerde me een weg door de modder. Bij de ingang van de tempel (ik werd eerst de verkeerde kant opgestuurd) viel me een aangename rust ten deel. Nu moest ik Phoeun nog vinden.


Na een ingewikkeld handen- en voetengesprek met een monnik die me niet verstond, kwam ik terecht bij het onderkomen van Phoeun. Niet veel meer dan een golfplaten schuur met twee rieten stoelen, een koelkast en een bed...geweldig. Hij had wel een kleine tv en een computer, voor zijn studie...dat dan weer wel. Ons gesprek ging grotendeels over zijn leven als monnik en verliep als een soort interview. Mijn interesse in het Boeddhisme maakte me tot een uiterst behendige vraagsteller en hoe dieper het ging, des te meer ik wilde weten. Ik voelde me erg op mijn gemak en vond het erg indrukwekkend om Phoeun's levensverhaal te horen.
Mega-meditatie tempel in Thailand
Naar aanleiding van zijn ervaring als monnik, ben ik nog meer onder de indruk geraakt van Boeddhisme. Na 2 uur zat onze les er op en verliet ik met een sereen gevoel de tempel, terug naar school...voor de volgende les. Phoeun nodigde me uit om vaker terug te komen, wat ik ook zeker ga doen. Als dank voor mijn komst kreeg ik nog een Boeddhistisch armbandje en een "krawma", een Cambodjaans traditioneel sjaaltje. Ook leende hij me een tweetal boeken, die ik waarschijnlijk op korte termijn verslonden zal hebben. Volgende week vertel ik wat meer over mijn bezoek, wat een grote lichtpunt in mijn week vormde, midden tussen alle tumult.


Sorry voor de enorme lap tekst die van mijn lever af moest. Ik heb mezelf beloofd om wat afstand te nemen van mijn alternatieve visie op de wereld, zodat ik mijn rust weer hervind. Boeddhisme laat zijn wat is en erkent noch ontkent hoe de dingen zijn. Het "laten zijn" is de kunst, maar juist dat laten zijn is het allermoeilijkste. Dat heb je waarschijnlijk al begrepen. Wat voor mij in elk geval duidelijk is, is dat ik op het pad sta en het alleen nog maar hoef te volgen. Ik wens iedereen hetzelfde toe.

het pad gevonden...

Jochen komt deze week naar Cambodja en omdat ik veel vrije tijd zal hebben, zullen de komende 2 weken vooral in het teken van de stichting, onze samenwerking en de Apsara school staan. Ik heb er enorm veel zin in. Het eerste gedeelte van de woordenbank is helemaal af (287 woorden) maar ik ben pas op 'n vierde deel, dus flink werk aan de winkel!

tot gauw 



        

1 opmerking:

  1. Weer een mooi verhaal Leon, maar goed dat je je nu weer op andere dingen focust. Je kunt nu eenmaal niet in je eentje de wereld veranderen. Maar je kunt wel zelf de verandering zijn die je in de wereld zou willen zien.

    Zoals Gandhi al zei:

    "Be the change you want to see in the world".

    Daar ben je mee bezig dus je kunt tevreden zijn. Het onrecht in de wereld is verschrikkelijk en onze maatschappij een lachertje.. Zelf vind ik het prettig om me hier in ieder geval bewust van te zijn. En mijn samsung (telefoon) die inmiddels al meer dan 10 jaar heb doet het nog prima! Koop binnenkort nog een boekje over de E-nummers in ons eten. Daar zit namelijk zelfs gif in! Stoffen die eerst nog verboden waren maar in de laatste jaren beetje voor beetje zijn goedgekeurd, waardoor mensen zichzelf langzaam vergiftigen, ziek worden, wat weer goed is voor de farmaceutische industrie en zorgt voor wat afname in de wereldbevolking en het plaatje is weer rond.
    Maar gelukkig kan ik nog wel zelf kiezen wat ik koop en hebben mijn ouders nog wel een ouderwets moestuintje, heerlijk! Verser en ook nog eens een stuk gezonder!

    Nogmaals, probeer de last van de wereld niet op je schouders te dragen maar luister naar Gandhi's wijze advies.

    Liefs en dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen